Φράγμα Λιθότοπου Λίμνης ΚέρκινηςΕπιχειρήσεις στον Λιθότοπο

Text Size

romalidi

Κτήμα Ρωμαλίδης

Η οικογένεια Ρωμαλίδη έχει πολύ στενούς δεσμούς με το αμπέλι και τον οίνο από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το 1993 στα κτήματα της οικογένειας στους Αμπέλους Σερρών, περιοχή η οποία φημίζεται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας σταφυλιών δημιουργήθηκε ο πρώτος πρότυπος αμπελώνας όπου ευδοκιμούν σήμερα οι ευγενέστερες, γηγενείς και ξενικές ποικιλίες σταφυλιών.

Οι Αμπελώνες βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Βερτίσκου σε υψόμετρο 360m, περιοχή με χαμηλούς λόφους όπου το μικροκλίμα σε συνδυασμό με το αμμοαργιλώδες έδαφος αποτελεί την αφετηρία και τη βάση για την παραγωγή ποιοτικών οίνων. Η αρχική μας καλλιέργεια αμπελιών 15 στρεμμάτων επεκτάθηκε σταδιακά σε αμπελώνες έκτασης 5 εκταρίων, οι οποίοι το έτος 2004 έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ.

Το κτήμα Ρωμαλίδη γνωστό στην περιοχή για την παραγωγή ποιοτικών οίνων έχει μπει δυναμικά στην αγορά με τέσσερα διαφορετικά κρασιά εκ των οποίων το πλέον επώνυμο «Cabernet Sauvignon Κτήμα Ρωμαλίδη» κέρδισε το βραβείο “Τρυφώνια 2000” στο νομό Σερρών. Αυτό αποτελεί για την οικογένεια Ρωμαλίδη επιβεβαίωση αλλά και ευθύνη απέναντι σ’ εσάς που θα συντροφεύετε τις μικρές ή μεγάλες στιγμές σας με μια φιάλη από το κτήμα μας.

Άμπελοι Σερρών Τ.Κ : 62200
Τηλέφωνο
Τηλ: 23220 63256
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Social Media:Facebook