Δραστηριότητες

Πεζοπορία, Περιήγηση με βάρκα, Iππασία, Παρατήρηση πουλιών, Αθλητικές δραστηριότητες

Text Size

 

Λίμνη Κερκίνης

Σας αρέσουν τα σπορ και οι διάφορες δραστηριότητες στη φύση; Ενδιαφέρεστε για την ιστορία και τα αξιοθέατα; Θέλετε ένα μέρος για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε στη φύση; Ότι και αν αναζητάτε ο Λόφος Πεύκων και ο Δήμος Ηράκλειας σας προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές,κατάλληλες για όλες τις εποχές του χρόνου. Εσείς απλά διαλέξτε αυτή που κάθε φορά σας ταιριάζει!

πεζοπορία Φράγμα  Λιθοτόπου Λίμνης Κερκίνης

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Στα μονοπάτια του Λόφου Πεύκων, γύρω από τη λίμνη Κερκίνη, στο φαράγγι Νυμφορέματος, στον Ξηροπόταμο, στο Αλσύλιο Παλαιοκάστρου μπορείτε να περιπλανηθείτε και να εξερευνήσετε τη φύση. Οργανωμένα με τοπικούς οδηγούς ή μόνοι σας βρείτε τη διαδρομή που σας ταιριάζει, εύκολης, μέτριας ή μεγάλης δυσκολίας, και... χαθείτε στις ομορφιές της φύσης!

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΚΑ

Στους παραλίμνιους οικισμούς πλοιάρια κάνουν το γύρω της λίμνης προσφέροντας εμπειρίες μοναδικές. Εναλλακτικά, όμως, μπορείτε να νοικιάσετε κανό ή βάρκα – την ονομαζόμενη «πλάβα» - και να πραγματοποιήσετε μια διαφορετική βαρκάδα στη λίμνη. Μέσα στο νερό η προοπτική σας αλλάζει και το τοπίο φαντάζει ακόμα πιο όμορφο. Επίσης, κάνοντας περιήγηση με βάρκα μπορείτε να παρατηρήσετε, από ορισμένη απόσταση πάντα, κάποια από τα σπάνια είδη πουλιών που διαμένουν στη λίμνη.

Λίμνη Κερκίνης Ιππασια αλογα

ΙΠΠΑΣΙΑ

Μια διαφορετική εμπειρία μπορείτε ζήσετε αν επιλέξετε να εξερευνήσετε την περιοχή με άλογα. Μια βόλτα με τα όμορφα αυτά ζώα κοντά στη λίμνη ή σε κάποιο παραλίμνιο δάσος σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

bird watching

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ

Η λίμνη Κερκίνη προσφέρει μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες στην Ελλάδα για παρατήρηση πουλιών. Είτε μόνοι σας, είτε με οργανωμένη ομάδα μπορείτε να παρατηρήσετε πλήθος πουλιών. Ειδικότερα τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, την εποχή που πολλά είδη πουλιών μεταναστεύουν μπορείτε να θαυμάσετε μεταξύ άλλων και πολλούς Ερωδιούς, Αργυροπελεκάνους, Κορμοράνους, Χουλιαρομύτες, Χαλκόκοτες, Λαγκόνες και Χήνες.

αθλητικές δραστηριότητες Φράγμα  Λιθοτόπου Λίμνης Κερκίνης

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στον Δήμο Ηράκλειας υπάρχει επαρκής κάλυψη σε βασικές αθλητικές υποδομές (ποδοσφαιρικά στάδια και γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια, ανοικτοί χώροι άθλησης). Στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου δραστηριοποιούνται 23 Ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι σε πολλούς από τους οποίους λειτουργούν και Ακαδημίες Ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, αξιόλογη και ποικίλη είναι η πολυετής δράση του Συλλόγου Ενόργανης Γυμναστικής Βαλτερού, του Αθλητικού Ομίλου Ηράκλειας και των Αθλητικών Συλλόγων Σκοτούσας και Στρυμονικού, οι οποίοι εκτός από τη συστηματική εκγύμναση παιδιών και ενηλίκων, διοργανώνουν διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

Ημιμαραθώνιος Κερκίνης

Ο «KerkiniLakeRun» είναι ένας μοναδικός παραλίμνιος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου που διοργανώνεται από τον ΑθλητικόΌμιλο Ηράκλειας και μια ομάδα εθελοντών δρομέων του Δήμου. Οι συμμετέχοντες καλύπτουν μια διαδρομή 21 χιλιομέτρωνμέσα από πανέμορφα τοπία, μονοπάτια και δασικούς δρόμους περιμετρικά της λίμνης.

Ποδηλατάδα Ηράκλειας

Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, οι δημότες του Δήμου Ηράκλειας πήραν μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία και μαζί με φίλους του ποδηλάτου οργανώνουν για όλο το καλοκαίρι κάθε εβδομάδα ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους. Η ποδηλατάδα πραγματοποιείται στην Ηράκλεια, αλλά και μεγαλύτερες ποδηλατικές διαδρομές εντός και εκτός των ορίων του Δήμου.

Περιβαλλοντική εκπαίδευση

O Λιθότοπος Σερρών προσφέρεται για άσκηση περιβαλλοντικής δημιουργικής εκπαίδευσης σε μαθητές και επισκέπτες.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΘΟΤΟΠΟ

O ιδανικός προορισμός Eναλλακτικού τουρισμού


VIDEO ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΘΟΤΟΠΟ

O ιδανικός προορισμός Eναλλακτικού τουρισμού


ΧΑΡΤΗΣ ΛΙΘΟΤΟΠΟΥ

Πληροφορίες για τις τοπικές μας επιχειρήσεις.

 πεύκα κυπαρίσσια δάφνη σπάρτο αγριοτριανταφυλλιές βάτα αγριόκεδρα αγριοτσικουδιές, αγριαχλαδιές γκορτσιές Λίμνη Κερκίνη

Χλωρίδα στη Λίμνη Κερκίνη

Learn More
Αργυροπελεκάνος Κερκίνη Μαυροπελαργός Λευκοπελαργός Πετρίτης Κραυγαετός Θαλασσαετός Γερακαετός Νανόκυκνος

Πανίδα στη Λίμνη Κερκίνη

Learn More
Φυσικές ομορφιές Λίμνης Κερκίνης

Φυσικές ομορφιές

Learn More
Αγροτουρισμος Παρατήρηση πουλιών βαρκάδα πεζοπορία ορειβασία φωτογραφίαψάρεμα, ποδηλασίακανό ιππασία Λίμνη Κερκίνη

Δραστηριότητες

Learn More